3 Ekim 2015 Cumartesi

Geçen günlerde rutin internet atraksiyonlarımdan birisine başlamak istediğimde bu hata ile karşılaştım. Google Chrome ile hangi siteye bağlanmak istediysem direkt olarak karşıma bu sorun çıktı. Diğer internet tarayıcısında (ice weasel) da aynı sorun ile karşılaştım. İnternete wireles ile bağlanmaktaydım ve wireles bağlantım da bağlı olarak görünmekteydi. Bir süre araştırdıktan sonra bunun aslında DNS hatası olduğunu öğrendim ancak neredeyse hiç bir çözüm bir işime yaramadı. Başka istasyonlara gayet normal bağlanıp internete erişebiliyordum ama kendi modemime bağlandığım da bu sorun hortluyordu. En sonun da wireless antenimdeki QSS butonuna bir kez basmayı denedim ve bingo. Sorun tamamen çözüldü. TP link marka wireless adaptörümdeki QSS butonu bu işin asıl sorumlusuymuş. Bu sadece bir çözüm ve işletim sistemim Debian GNU/Linux 8 (jessie) 64-bit. Fakat bu sorunun başka bir çok sebebi de olabilmekte.

Soruna ait bir ekran görüntüsü


Bu arada diğer olası sebepleri araştırıp ufak bir makale hazırlama ihtiyacı hissettim.

1 - DNS adresinizi değiştirin
Dns adresinizi değiştirmek sorunun çözüm yollarından birisidir. Alttaki DNS adreslerin birini seçip bilgisayarınız için ayarlayarak sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. 

 OpenDNS = 208.67.222.222 / 208.67.220.220 > OpenDNS
 GoogleDNS = 8.8.8.8 / 8.8.4.4 > Google sabit
 Yandex Hızlı Dns = 77.88.8.8 / 77.88.8.1 > Hızlı ve Güvenli
 Yandex Güvenli = 77.88.8.88 / 77.88.8.2 > Sahte ve Zararlı site korumalı
 Yandex Aile 77.88.8.7 / 77.88.8.3   > Yetişkinler için

2- Tampon belleği temizle ve Tarayıcını yeniden kur
İnternet tarayıcınıza ait ayarlara girerek tampon bellekteki tüm bilgileri temizleyin. Cookieler, kayıtlı formlar, ön tanımlı bilgiler. Tamamını temizledikten sonra internet tarayıcınızı bilgisayarınızdan tamamen kaldırın ve sıfırdan yeniden kurun.


3- Modem arayüzünüze girerek modemin internete erişip erişmediğini kontrol edin.

Modemizin ip adresi ile modeminize bağlantı sağlayın ve arayüzden modeminizin internet bağlantısını kontrol edin. Bu sorunlar da genel olarak modem de hata oluşması zor bir ihtimaldir ancak yine de modem iss bağlantısının var olup olmadığının kontrol edilmesini sağlayın.

Bazı modemlerin arayüz erişim ipleri;




  • TP-link – http://192.168.0.1
  • Linksys – http://192.168.1.1
  • 3Com – http://192.168.1.1
  • D-Link – http://192.168.0.1
  • Belkin – http://192.168.2.1
  • Netgear – http://192.168.0.1.
  • Micromax – http://192.168.10.1

  • 4 - Ip adresini yenileyin ve Dns önbelleğini temizleyin

    Ip adresiniz bağlantı sorunlarına neden olabilir. Ip adresinizi yenilemek veya ip önbelleğinizi temizlemek de çözüm için bir yol olabilir. Cmd komut istemine girdikten sonra sırasıyla;

    ipconfig /release
    ipconfig /flushdns


    komutlarını uygulayın. Birinci komut ip adresinizi yenileyecek ve sonraki komut da dns önbelleğinizi temizleyecek






    5- Firewalinizi ve İnternet güvenlik ayarlarınızı kontrol edin
    Güvenlik duvarınızın yada İnternet tarayıcı yada antivirüs programınızın ayarları internete erişmenize engel oluyor olabilir. Güvenlik duvarınızı ve tarayıcı ayarlarınızı kontrol edin ve  sorunların bunlardan kaynaklanıp kaynakmadığından emin olun. Ayrıca ziyaret etmeye çalıştığınız internet sitesinin güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olmadığından emin olun.

    6- Soket nesnenizi sıfırlayın

    Komut istemini Administratör yetkisi ile başlatın ve konsola netsh yazıp enterlayın. Daha sonra winsock reset yazıp enterlayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Soket nesnesinin sıfırlanması %70 lere varan bir oranda çözüm sağlayacaktır ( Kendi öngörüm)



    Post a Comment:

    Fazlasını biliyorsan yorumlayabilirsin!!!