8 Mart 2017 Çarşamba

Dünya ordularından kadın askerler


Rusya



Rusya’nın dört bir yanından 60 katılımcı, yarışmanın çeşitli aşamalarında her türlü askeri beceri ve sanat konusundaki hünerlerini gösterdi.



 



Yarışma kapsamında kadın askerler silah kullanırken.



Yarışmanın bir katılımcısı.



Katılımcılar yarışma kapsamında bir yaralıya ilk yardımda bulunurken.



Engelli koşu aşamasını geçen yarışmacılar.



Yarışmaya hazırlanan bir katılımcı.



Yarışmacı kadın askerler selfie çekmeyi de ihmal etmedi.



Yarışmacılar şarkı ve dans konusunda da oldukça yetenekliydi.


Alman Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) bünyesindeki kadın askerlerin üniformalarında ihtiyaçları göz önünde bulundurularak değişikliğe gidileceği, bu yolla ‘daha çekici olmalarının



Kadın askerler, normal yaşantılarında giyimlerinde modayı göz önünde bulunduruyor dahi olsa, üniformalar söz konusu olduğunda daima katı kurallar geçerli. Ancak Almanya Silahlı Kuvvetleri, personel sayısının yüzde 11


Focus dergisinin aktardığına göre, Bundeswehr Teçhizat, Bilgi Teknolojisi ve Hizmet içi Federal Ofisi (BAAINBW) kadın askerleri için modern çizgiler ve malzemelerin kullanılacağı ceket, pantolon ve ceketler tahsis etmeyi planlıyor.


Üniforma setinde ayrıca daha rahat olacağı belirtilen personel kıyafetlerinin yanı sıra el çantaları, siyah sütyenler, maksimum 4.5 santim topuklu ayakkabılar ve hamileler için hamilelik giysileriyer alacak.


 



 

Geçtiğimiz yıllar Recep Tayyip Erdoğan


Denetim yapan jandarmalar arasında bulunan Astsubay Çavuş komutan görenlerin büyük beğenisini topladı. Ojeleri ve makyajı ile görevini yapan kadın komutan titizlikle kimlik ve araç kontrolünde bulundu.


 Erdoğan


 Toplu açılış töreni için hazırlanan Cumhuriyet Meydanı


Törene katılan vatandaşlara, Türk ve Ak Parti bayrakları dağıtıldı. Yüksek binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi.

 


Bu arada Muğla


Gazetecilerin fotoğraf makinaları, objektifleri tek tek açıldı.


Koruma görevlileri bununla da yetinmeyip makinalarla fotoğraf çektikten sonra gazetecilerin meydana girmesine izin verdi.

 


İngiltere


Yeni milis gücüİsyancılara karşı oluşturulan “Ulusal Savunma Gücü” adlı milis gücü içindeki kadınlardan,


Kadın muhafızların Humus ve Şam’da rejim yanlılarının yaşadığı bölgelerde devriye gezdiği belirtiliyor.


Suriye uzmanı Emile Hokayem, “Esad’ın halktan militan olmasını istediğini” ifade ediyor. Uzman, yeni kişilere sadece operasyonları sürdürmek için değil, kendi toplumuna moral aşılamak için de ihtiya duyduğunu anlatıyor.



Bir muhalif ise İslamcı çizgideki Özgür Suriye Ordusu’nun kadın cesetlerini göstermesini yanlış bulmakla birlikte, “silahlı kadınların da hedef olduğunu” söylüyor.


Times gazetesi, Suriye güvenlik güçlerinin saflarında Iraklı ve Lübnanlı Şii militanların da yer almaya başladığını haber veriyor. Ayrıca, İran Devrim Muhafızları



Gazetedeki başka bir haberdeyse, Türkiye sınırındaki Rasulayn’nda Kürt milislerle Özgür Suriye Ordusu arasında bir haftadır devam eden çatışmaların endişe uyandırdığı belirtiliyor.


Martin Fletcher imzalı haberde, Kamışlı bölgesindeki petrol tesisleri üzerinde hak iddia eden iki Arap aşiretinin ve muhtemelen Türkiye’nin İslamcı militanları desteklediği aktarılıyor.


Çatışmalarda şimdiye kadar 50 kişinin hayatını kaybettiği, Rasulayn’ın etrafındaki bütün yolların tutulduğu ve Suriye hükümet güçlerinin aylar önce bölgeden çekildiği de haberde verilen ayrıntılar arasında.




Uluslararası Haber Ajansı Reuters, dünyanın çeşitli ordularında görev yapan kadın askerlerin fotoğraflarını dünyayla paylaştı.


Kadınların 2 yıl zorunlu askerlik yaptığı İsrail’de askerler eğitim görüyor.


Kongo


Filistin


Kolombiya


Lübnan


Yemen


Amerikalı asker Irak


İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yayınlanan bu fotoğrafta İsrailli kadın askerler, kamuflaj ve hayatta kalma dersi alıyor.


Venezuela


Romanya


Ukrayna


Amerikalı asker ailesiyle görüşüyor.


Amerikalı kadın asker Irak


Türkiye ziyaretinden sonra Bağdat



Kuzey Koreli kadın asker Çin sınırına yakın bir bölgede nöbet tutuyor.


Afganistan


Demokratik Kongo Cumhuriyeti


Venezuela

Post a Comment:

Fazlasını biliyorsan yorumlayabilirsin!!!